Op de gifbelt van de Nederlandse politiek

Han van der Horst op Joop.nl

Vanavond voor het slapen gaan trok ik eerst een beschermend pak en rubberen handschoenen aan voor een kleine wandeling op gifbelt van de Nederlandse politiek.

Kijk eens, Wilders heeft dan wel een een soort krankzinnigheidsverklaring van Anders Breivik uitgegeven maar daar is het bij gebleven. “Wij rouwen en zijn solidair met de Noorse bevolking”, kan er nog net af. Geen moment is hij op het idee gekomen om een condoleancebetuiging te richten aan de Noorse Arbeiderspartij of via de sociaaldemocratische jeugdbeweging aan de ouders, broers en zusters van de slachtoffers. Geen moment heeft hij zich ingehouden, bijvoorbeeld om de geestverwanten van de Arbeiderspartij in Nederland een paar daagjes te sparen. In plaats daarvan twitterde hij meteen al:

“Linksigen als Cohen en Dibi proberen nu politiek slaatje te slaan uit massamoord. Ranzig. PVV blijft zichzelf, inhoudelijk en ook vwb toon!!”

Han legt even het onfatsoen en de botheid van Geert Wilders bloot. Is dat nodig? Wisten we al niet dat het een ongelooflijke hork is? Jawel, hij heeft geen respect voor mensen, dat weten we. Maar hij heeft dus ook geen respect voor doden of voor verdriet. Wat zelfs de meeste horken wel op kunnen brengen, die hebben dáár nog wel respect voor, voor rouw. Wilders niet, Wilders is een asociaal ontspoorde narcistische neuroot.