Op 24 maart werd in Hebron niet één, maar werden twee Palestijnen vermoord

De bovenste, liggende man is as-Sharif. Als laatste beeld is te zien dat hij nog bewoog en dus nog leefde voor Azarya hem doodschoot.

Op 24 maart werd de 21-jarige Abd al-Fattah as-Sharif in Hebron doodgeschoten, terwijl hij gewond op de grond lag, nadat hij met zijn vriend Ramzi al-Qasrawi, een aanval zou hebben gepleegd met een mes, waarbij een soldaat licht gewond raakte. Het feit dat hij door zijn hoofd werd geschoten werd wereldwijd bekend, doordat een medewerker van de mensenrechtenorganisatie B’Tselem, ‘Imad Abu Shamsiyeh, dit vastlegde op video. De 19-jarige soldaat Elor Azarya staat intussen als gevolg daarvan terecht wegens ”doodslag”, nadat de voor de hand liggende aanklacht ”moord” onder druk van de Israëlische publieke opinie wat was verzacht.

De video van Abu Shamsiyeh werd gemaakt op het moment dat de kameraad van as-Sharif, Qasrawi, al dood was. Maar nu komt B’Tselem met onthullingen en getuigenverklaringen dat ook Qasrawi door het hoofd werd geschoten toen hij gewond op de grond lag.
B’Tselem kon niet eerder met deze verklaringen komen, omdat het leger de wijk Tel Rumeida in Hebron tot voor kort tot ”militair terrein” had verklaard waarin niemand mocht komen, behalve bewoners met speciale pasjes.
(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist