Oorlog brengt Jemen aan rand van de afgrond

Zeven van de tien inwoners van Jemen (18,8 miljoen mensen) heeft humanitaire hulp nodig. Voor 10,3 miljoen van hen gaat het om directe bijstand. In Jemen voltrekt zich een van de grootste humanitaire rampen in de wereld, zeggen de Verenigde Naties.

Door de burgeroorlog die nu al twee jaar duurt, staat het land aan de rand van een “sociale, economische en institutionele afgrond.” Het conflict in Jemen en de economische consequenties daarvan leiden volgens het VN-bureau voor Humanitaire Zaken (OCHA) tot een van de grootste voedselcrises in de wereld.

Volgens OCHA hebben op dit moment 17 miljoen mensen te weinig voedsel. Daarvan gaat het in 6,8 miljoen gevallen om mensen die kampen met “ernstige voedselonzekerheid” en die direct voedselhulp nodig hebben. Ook hebben twee miljoen kinderen te maken met acute ondervoeding. Jemen telt 27,4 miljoen inwoners. “We kunnen een humanitaire catastrofe voorkomen, maar daarvoor is 2,1 miljard dollar nodig voor voedsel, gezondheidszorg en andere levensreddende hulp”, zeggen de VN.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be