Ook de Rabobank heeft de jongste rage ontdekt!

Het voor echte Charlie spelen is in dit land een ware rage aan het worden. Naast de minister van schedelmeetzaken naar wie middels de link is verwezen zijn er nog talloze anderen die deze kwalijke hobby blijkbaar hebben gevonden. Zo is er hier eentje en ook hebben we het bijvoorbeeld gehad over Jeroen Wollaars van het NOS programma ‘Kleutertje Luister’ die mensen blokkeert als hem kritische vragen gesteld worden.

De jongste in de eregalerij der echte Charlie’s is de Rabobank. Die heft de rekeningen op van een klant die zij als ‘fout’ beziet. Voor het opleggen van die sancties is blijkbaar geen rechter nodig evenals voor het staven van de beschuldigingen aan het adres van de betreffende klant.
Steen des aanstoots is de openlijke sympathie die de klant zou hebben uitgesproken voor IS volgens de bank in haar motivatie.
Zo worden in diezelfde motivatie ter beëindiging van zijn rekeningen hem door de bank nog een hele reeks zaken verweten waaronder deze:

“Stel dat de Profeet wordt bespot en je schakelt degene die dat doet uit, dan is dat ook jihad. Vanuit islamitisch oogpunt is de aanslag op Parijs dus toegestaan.”

Bron

en deze uit dezelfde bron:

Ook zou hij Oost-Turkije hebben bezocht, wat volgens de krant een “risicogebied voor terrorisme” is in verband met de nabijheid van IS in Syrië en Irak.

Voor zover ik weet heeft de man geen strafblad en is hij geen verdachte in welke zaak ook. Wel ligt er een aangifte van Afshin Ellian die terrorist Assad ineens een hele toffe peer vindt die je moet koesteren zoals ook Halbe Zijlstra van de ‘PVV met leden’ van mening is. Zie hier dus alvast twee met wie ik sowieso geen relatie van welk soort of aard zou willen hebben al geef je ook goud. Wat de status is van die aangifte weet ik niet en zolang ik dat niet weet staat bovengenoemde bewering over de man wat mij betreft.

Je kunt er lang of kort over zijn – ik prefereer het laatste – maar als de Rabobank consequent is, krijgt zij het gigantisch druk met het opheffen van de rekeningen – o nee: het beëindigen van de bancaire relatie – van een heleboel PVV-tokkies die er dagelijks de meest verschrikkelijke dingen uitkramen op het internet.

Een vraagje trouwens: zou Andries Knevel ook een rekening hebben bij de Rabobank? En deze mensen? Hebben zij ook een ‘bancaire relatie’ met de Rabobank en wordt die in dat geval ook opgeheven? Dat zijn namelijk een paar van degenen die m.i. niet alleen terrorisme financieren maar het ook net als oorlogen creëren.

Tot slot, hoe staat het met dit geval:

Joram van Klaveren pistool

Nogmaals: De Rabobank heeft weinig concreets, er is voor zover mij bekend geen strafblad in dit geheel en de bank handelt op eigen initiatief en niet gesteund door enig vonnis van een rechtbank ter zake.

Over het investeren in en financieren van terrorisme en wapenleveranties door de Rabobank zelve merkt deze site op:

In praktijkonderzoek kernwapens (2013) blijkt dat de bank aandelen en obligaties beheert van 15 kernwapenbedrijven. De bank heeft bij publicatie van het onderzoek bekend gemaakt dat het kernwapenbeleid is aangescherpt en dat investeringen in kernwapenproducenten worden afgestoten.

Mij lijkt dat de bank inderdaad eerst nog maar eens aantoonbaar de hand in eigen boezem moet steken voordat het weer zo hoog van de toren blaast.