Onzin Dijkhoff bij Dit is de Dag

In de uitzending van 12 december 2016 van het EU-programma Dit is de Dag beweert Dijkhoff nogal wat dat m.i. onzin is.  Maar Dijkhoff heeft het nu ineens over vertrekkende asielzoekers en dat geeft een netto resultaat. Zeer opmerkelijk.

‘Er zijn dit jaar grofweg 2700 ‘asielzoekers’ uit Marokko en Algerije binnengekomen’, is een citaat van Dijkhoff op de website van Dit is de Dag.

Volgens de gisteren verschenen maandelijkse rapportage van de IND was het aantal asielaanvragen in november van Marokkanen 224 en dat maakt het jaartotaal tot nu toe 1.143 (vorig jaar waren het er 80) Bij Algerijnen waren die aantallen resp. 192, 878 en 41. Samen in november 416 aanvragen , Dit hele jaar waren het er tot nu toe 2.021 en dat was vorig jaar 121.

‘Grofweg 2.700?’ Dan zouden er deze maand t/m de 12e 700 zijn binnengekomen. Lijkt mij zeer onwaarschijnlijk. Temeer omdat Dijkhoff zaterdag bij Eenvandaag nog had beweerd dat het aantal nu juist aan het dalen was. Over die uitzending heb ik hier op Facebook geschreven en ik heb dat onderaan dit artikel toegevoegd.

Er staat bij Dit is de Dag verder: ‘De helft daarvan is inmiddels vertrokken, en zo’n 1300 zitten nog in de opvang.’

 

Hieronder een tabelletje dat ik zaterdag heb gemaakt en waar ik nu dus de aanvragen van november heb kunnen toevoegen.

tabelalgmarok

Zie verder bij de bron, Flip van Dyke.