Ontgroenen Vindicat-style

Vandaag las ik iets over ontgroening bij Vindicat. U mag zelf walgen van het relaas. Ontgroenen Vindicat-style is bedoeld om tot op het bot vernederd te worden. Tot je gereduceerd bent tot een amoebe. En als je het allemaal overleefd hebt mag jij het komend jaar iemand ontgroenen en vernederen. Mag jij een koekje van eigen deeg  uitdelen.

Vindt u het dan merkwaardig dat mensen die, ‘na hun scholing,’ een machtspositie bekleden de neiging hebben om mensen te vernederen alvorens ze je toelaten bij hun ‘incrowd?’ Vindt u het dan merkwaardig dat politici die het voor het zeggen hebben, geneigd zijn mensen die het niet zo breed hebben nog verder in de drek te trappen? Nog dieper te vernederen? ‘Tot het vocht de kansloze mensen uit de oren druipt?’

De link met de mensen die verkracht en aangerand zijn en de #metoo beweging hebben doen ontstaan is dan zo gelegd. Verkrachten en aanranden omdat het kan, omdat je een machtspositie bekleedt, omdat je ongenaakbaar bent. Het willen vernederen is een kankergezwel dat met wortel en tak dient te worden uitgeroeid. Om te beginnen met uitwassen als ontgroening Vindicat-style.

En laat me verder met rust want ik heb de griep.