Onrust blijft, vier dagen na beslissing Trump

Een demonstratie bij de Amerikaans ambassade in Beirut is zondag uitgelopen op een treffen tussen betoger en de Libanese politie, die waterkanonnen en traangas inzette. Aan de betoging namen honderden Palestijnen deel volgens al Jazeera. In Libanon wonen naar schatting een 450.000 Palestijnse vluchtelingen. De betogers bekogelden de politie met stenen.
Andere protesten tegen de beslissing van president Trump om Jeruzalem als Israels hoofdstad te erkennen vonden plaats in Jakarta, de hoofdstad van Indonesië waar zo’n 10.000 mensen zondag bij de Amerikaanse ambassade demonstreerden, en in de Marokkaanse hoofdstad Rabat.
Ook in de Israelische bezette gebieden en in Jeruzalem was het opnieuw onrustig.
Palestijnse bronnen gaven nog geen overzichten, maar Israelische kranten meldden vooral aanvallen op Joden, zoals een man die werd neergestoken bij het centrale busstation in Jeruzalem en ernstig gewond raakte. Of een aanval met stenen op een auto van een koloniste op de weg langs Gush Etzion, waarbij een negenjarig meisje licht gewond raakte.
Veel aandacht was er ook voor een demonstratie in het voornamelijk door Palestijnse Israeli’s bewoonde gebied Wadi Ara, waar zaterdag een demonstratie plaatsvond, met deelneming van het Palestijnse parlementslid Ahmed Tibi, waarbij de weg naar Jeruzalem werd geblokkeerd.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist