Onderwijs reduceren tot een kazerne

Wat ik nog steeds moeilijk te bevatten vind, is hoe een massa aan mensen compleet tegen zichzelf in gestemd heeft. Een soort massamasochisme. Al die arbeiders, met die Make America Great petten, met die fabrieksbaantjes, hebben absoluut, op geen enkele manier profijt van dit alles. Waarom zou je dit dan stemmen?

Het is als dat ik aan jou vraag, zo van, ik heb hier een stuk hout en je mag kiezen. Of ik haal vol uit en sla je op je hoofd, of niet. Je  mag kiezen. En dat dan miljoenen mensen smekend op de grond liggen of ze alsjeblieft geslagen mogen worden…

Dat je zo in een fractie van een seconde je beslissing al gemaakt hebt: sla me, zo hard als je kan, op mijn slaap!

Hoe heeft dit zo ver kunnen komen, dat een hele bevolking compleet geregredieerd is tot een pervers niveau van zelfkastijding?

Onderwijs was de manier om de arbeidersklasse te knechten en dan voornamelijk het kapot maken van het onderwijs, privé-onderwijs in te stellen. Onderwijs reduceren tot een kazerne. Knielen voor de vlag, aanwezig zijn en fastfood eten in de pauze.

In een documentaire vertelt een Amerikaanse truckdriver, dat hij al veel teveel verdient en dat hij een vroom christen is. Ik snap niet zo goed wat dat laatste ermee te maken heeft. Amerikanen willen blijkbaar graag kruipen, want dat maakt ze ‘een vroom christen’. Dus als je alles accepteert wat je baas zegt, ben je een nationalist en een ‘vroom christen’. Hier zien we weer hoe het christendom giftig is en gebruikt word door de fascisten, om de arbeidersklasse te knechten en dom te houden. Opium voor het volk. Als je niet akkoord gaat met deze loonsverlaging, ben je geen ‘vroom christen’ en je wilt niet weten wat er dan met je gebeurt na je dood. Rare fantasieën over de hel en de duivel, dat is waarmee dan gedreigd word.

Hoe dit dan te tackelen? De arbeidersbeweging heeft altijd een educatieve taak gehad, de recente ontwikkelingen in de wetenschap voor te leggen aan de massa’s. Dit kan nu (zolang we nog netneutraliteit hebben), via het internet gedaan worden. De waarheid kan nog via het net en sociale media verspreid worden en moet ook komen bij hen waar het anders niet zou komen.