Ondertussen in Israël

Centrale Raad PLO stemt voor beëindigen veiligheidscoördinatie met Israël
De Centrale Raad van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie PLO heeft donderdag na twee dagen van beraadslagingen in Ramallah besloten de ”veiligheidscoördinatie” met Israël stop te zetten. Als reden gaf de Raad aan dat Israël “zich bij voortduring en systematisch niet houdt aan de verplichtingen die het is aangegaan in overeenkomsten, zoals het dagelijks houden van militaire razzia’s in de Palestijnse staat”. De Raad doelde daarmee mee op het feit dat Israël dagelijks invallen doet in gebieden die volgens de Akkoorden van Oslo onder Palestijns bestuur staan, zoals bijvoorbeeld de steden Nablus, Jenin, Bethlehem en Ramallah. De Centrale Raad van de PLO is een soort kleiner parlement van de beweging, dat vaker bijeenkomt dan de Nationale Raad (majlis al-watani) die honderden leden heeft. De Nationale Raad is wegens zijn omvang, maar ook omdat PLO-voorzitter Abbas besloten heeft de vergaderingen in bezet gebied te houden (waardoor de meeste leden niet kunnen komen), al geruime tijd niet bijeen geweest.De Raad besloot tijdens de vergadering in Ramallah ook om alle Israëlische producten te gaan boycotten en niet alleen producten uit de nederzettingen, aangezien (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist

Elektriciteitscentrale van Gaza valt weer eens stil
Gaza’s enige elektriciteitscentrale ligt weer eens stil. Woensdagavond was de brandstof op. De centrale zorgde voor ongeveer een derde van wat Gaza nodig zou hebben. Toen de centrale nog draaide was er ongeveer 12 uur per etmaal stroom. Nu zal dat waarschijnlijk verminderen tot zo’n zes uur per etmaal. Mensen in Gaza die het zich kunnen permitteren hebben allang generatoren, maar die lopen ook weer op dure brandstof die niet altijd voorradig is. De reden dat er geen brandstof meer voor de centrale is, is dat de gelden die Qatar heeft gedoneerd zijn opgedroogd. Qatar betaalde voor het laatst 10 miljoen dollar in december. De centrale verbruikt 550.000 liter diesel per dag. De Palestijnse Autoriteit zorgt voor de levering, maar wil hiervoor worden betaald,. en dat kunnen de autoriteiten in Gaza niet langer opbrengen. De centrale op 28 juli 2014, tijdens de operatie ”Protective Edge”. Het is alsmaar ellende met die centrale Hij is al herhaaldelijk voor kortere of langere tijd stilgevallen wegens brandstoftekort. Dat gebeurde bijvoorbeeld in december 2013, juist toen Gaza werd getroffen door kou en overstromingen. Pompen vielen als gevolg daarvan uit. In maart 2014 sloot Israël als strafmaatregel de grens, en ook toen viel (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist

Zeven gewonden bij ‘ramaanval’ met auto in Jeruzalem
Bij een ”ramaanval” met een auto zijn vrijdagmorgen in Jeruzalem zeven mensen gewond geraakt. De aanval vond plaats in de wijk Musrara van Jeruzlem, bij de ingang van een bureau van de grenspolitie bij het lightrail station in de buurt van de Damascus poort (Bab al-Amud).De aanvaller, een man uit de wijk Ras al-Amud van Jeruzalem stuurde zijn auto het trottoir op, waarbij hij inreed op een groep leden van de grenspolitie. Toen leden van de grenspolitie hem onder vuur namen sprong hij uit de auto met een mes in de hand. Vervolgens werd hij neergeschoten. Twee van hen zijn vrouwelijke agenten. Zij werden naar het Hadassah ziekenhuis bij de Olijfberg gebracht. De aanvaller verkeert in kritieke toestand. Hij werd naar het Hadassah ziekenhuis in Ein Kerem vervoerd. Op vrijwel dezelfde plaats werd enkele maanden geleden een grenspolitieman bij een vergelijkbare aanval gedood en raakten 13 mensen gewond.http://twitter.com/
https://www.facebook.com/ (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist