Ondertussen in Israël

(uitgelichte afbeelding: De begrafenis in Sair van de 28-jarige Abdulla Shalalde die donderdag bij een overval van Israelische undercover troepen in het Ahli-ziekenhuis in Hebron met drie schoten werd vermoord. Amnesty International heeft zijn dood bestempeld als ”waarschijnlijk een buitengerechtelijke executie”. (Foto Ma’an))
Vrijdag: drie dode Palestijnen en twee dode Israëli’s

Israëlische militairen hebben vrijdag in drie verschillende incidenten drie Palestijnen doodgeschoten. In totaal zijn nu sinds 1 oktober 86 Palestijnen gedood. Voor het hele jaar 2015 staat het aantal gedode Palestijnen nu op 112.Vrijdag werden ook in de buurt van een nederzetting in de regio Hebron ook twee Israëli’s doodgeschoten, een vader en een zoon. Sinds 1 oktober zijn nu 13 Israëli’s door Palestijns toedoen gedood.

In Budrus, een dorp in de regio Ramallah dat aan twee kanten is afgesloten door de ”Afscheidingsmuur”, werd tijdens botsingen met het Israëlische leger de 22-jarige Lafi Yusif Awad neergeschoten. Hij werd met een schotwond in de onderbuik in kritieke toestand het Palestijnse Medische Complex in Ramallah binnengebracht, waar hij kort daarna overleed. Volgens een woordvoerder van het leger mikten soldaten tijdens ”gewelddadige rellen” op de voornaamste gangmaker. Die gangmaker zou ook, een vaker gehoorde verklaring als militairen een Palestijn doodschieten, een wapen van een soldaat hebben willen afpakken. Enkele uren eerder (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Israël blaast huizen op van vier verdachten van moord

Terwijl in Parijs in een nacht ongeveer net zoveel mensen zijn gedood als door de Israëli’s in een jaar (tenminste 120 in Parijs, 112 Palestijnen tot nu toe in 2015) heeft Israël ook niet stil gezeten. Zaterdagmorgen, tijdens de shabbat, werden vier huizen vernield van mensen die ervan verdacht worden dit jaar Joden in de bezette gebieden te hebben vermoord. (Let wel: ze zijn verdacht, nog niet veroordeeld).Het ging om de huizen van de families van vier mensen die zijn opgepakt in verband met de moord op twee kolonisten, het echtpaar Henkin op 1 oktober bij Beit Furik op een weggetje tussen twee nederzettingen.

In Nablus werden de families van Yahya al-Hajj Hamad, Samir Kousa, en Karam al-Masri, in alle vroegte uit hun huizen gejaagd, waarna de explosievendienst van het leger de huizen ondermijnde en vervolgens opblies.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist