OM: ongeluk Stationsplein Amsterdam definitief geen opzet

Bij de aanrijding op het Stationsplein in Amsterdam afgelopen zomer is geen sprake geweest van opzet. De eerdere conclusie van het OM dat het een ongeluk betrof, wordt bevestigd door een nieuw medisch rapport.

Volgens hoofdofficier van justitie Theo Hofstee bevestigt het nieuwe rapport eerdere bevindingen: ‘Voor alle zekerheid hebben we nog een deskundigenrapport gevraagd, die bevestigt dat ook. Van opzet is dus geen sprake. De bestuurder had een abnormale lage glucosespiegel. Dan heb je eigenlijk geen bewustzijn. Dat zien anderen niet, maar dan weet je helemaal niet wat je aan het doen bent’.

Op 10 juni van dit jaar reed een automobilist op het stationsplein zeven mensen aan. De politie concludeerde al snel dat het een ongeluk betrof, maar fascistisch Nederland wilde uiteraard dolgraag dat het een aanslag betrof en legde zich niet bij die conclusie neer.  De door ranzige extreemrechtse complotdenkers als Leon de Winter en GeenStijl ontketende hetze was voor het OM reden opnieuw onderzoek te doen naar het voorval.

Bron: AD