Ollongren niet vervolgd na aangifte Baudet

Het Openbaar Ministerie zal  Kajsa Ollongren niet vervolgen voor smaad en laster. Volgens het OM zijn de uitspraken van Ollongren over racisme binnen het Forum voor Democratie niet strafbaar.

Ollongren zei onlangs dat het FvD geobsedeerd is door het praten over rassen. In dat opzicht is het FvD volgens Ollongren erger dan de PVV. Ollongren verwees specifiek naar Baudet’s weigering afstand te nemen van opmerkingen van Yernazi Ramautarsing, de nummer 2 op de Amsterdamse lijst van de FvD. Ramautarsing had eerder (etnische) afkomst en IQ aan elkaar gekoppeld.

Baudet deed net alsof hij diep gekwetst was en deed aangifte tegen Ollongren. Die aangifte was uiteraard volstrekt kansloos, maar het ging Baudet en Hiddema dan ook uitsluitend om het theater.

Geheel voorspelbaar concludeert het OM dat er geen sprake is van strafbare feiten: Ollongren heeft zich nóg aan laster, nóg aan smaad schuldig gemaakt. Bovendien vindt het OM dat Baudet niet moet zeuren. In het publieke debat wordt er wel vaker flink ingehakt. Wanneer je daar niet tegen kunt, moet je een andere hobby zoeken.

Mensen die dit interpreteren als ‘een nederlaag voor Baudet’ missen het punt overigens volledig. Baudet is niet dom (en Hiddema is dat zéker niet). Dat het niet tot vervolging zou komen wisten beiden heel goed. Het geeft Baudet de kans zich te profileren als slachtoffer van de linkse elite die ook de rechterlijke macht stevig in handen heeft. Dáár ging het om, vervolging van Ollongren is nooit het doel geweest. Reken maar dat dit de komende dagen flink uitgemolken gaat worden.

Al even voorspelbaar als de beslissing van het OM zijn de reacties van het fascistische smaldeel op sociale media. De mooiste: