Olijfbomen vernield op de Westoever – ”bloedsprookjes” volgens de kolonisten

Israelische kolonisten hebben maandag meer dan 100 olijfbomen vernield in de buurt van de stad Nablus op de Westoever, zo heeft Ghassan Daghlas, de functionaris die voor de Palestijnse Autoriteit de activiteiten van de kolonisten volgt, gemeld. Kolonisten uit de nederzetting Tuffah vernielden of verminkten ongeveer 100 bomen die toebehoorden aan inwoners van het dorp Yasuf. Ook werd een 20-tal bomen omgehakt van de plaats Burin en en werd een deel van de olijvenoogst gestolen van de plaats Awarta.
Het is weer ongeveer de oogsttijd van de olijven . Dat betekent gewoonlijk een toename van vernielingen van bomen, diefstal van de oogst en incidenten waarbij boeren wordt verhinderd hun bomen te benaderen met het oogmerk te verhinderen dat zij de oogst binnen halen.
De site van de tv van de kolonisten, Arutz 7 gaf maandag een staaltje van hoe de kolonisten deze zaak zien. De site publiceerde het verhaal dat ”het olijfbomen bloedsprookje” weer de kop opsteekt, een referentie aan het aloude antisemitische verhaal dat Joden christelijke kinderen plachten te slachten om hun matzes (platte broden voor Pesach, het paasfeest) mee te bakken.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist