Oekraïne: links goedmens doet niet mee

Hier legt medeschrijver van Krapuul Huib uit waarom hij ‘nee’ stemt op 6 april in dat referendum over wat het Associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne is.
Uit Huibs goed gemotiveerde stuk proef ik dat hij de EU in beginsel ziet als een – laat ik het maar zo zeggen – voor de meeste mensen goed bedoelde onderneming die ‘nog wat stappen te maken heeft’ om het in zijn woorden uit te drukken.
Dat heb ik ook lang gedacht. Maar gezien de gang van zaken met bijvoorbeeld Griekenland waar een heel volk collectief moet hongeren en bloeden omwille van het casinokapitalisme van de banken en de zwendel en corruptie van een hele kleine rijke alles en iedereen aan de laars lappende bovenlaag, geloof ik niet meer in de EU als gezamenlijk project waarbij de welvaart aan 500 miljoen mensen in min of meer gelijke mate toekomt.

Wat de Griekse bevolking overkomt is dat ze slachtoffer zijn van een oorlogsmisdaad die weliswaar niet begaan wordt middels tanks maar middels banken.
Ook moet ik dan denken aan de miljoenen mensen die in Spanje zonder omhaal van wegen uit hun huizen gegooid zijn waarvan ze dachten dat ze daar veilig en in vrede konden blijven wonen tot in lengte van jaren.
Maar de EU heeft wel gezorgd voor meer dan 70 jaar onafgebroken vrede in Europa, zeggen dan velen.
Echt waar? De oorlog in voormalig Joegoslavië (die door Duitsland met Kroatië is uitgelokt als ik me goed herinner) telt dan zeker niet mee.
En de bommen en granaten ‘made in Europe’ die niet op Europees grondgebied vallen, vallen nu in een angstwekkend en steeds hoger tempo op steeds meer landen in het Midden-Oosten en Afrika.
O ja, en op het Europese Oekraïne natuurlijk met dank aan Frans Timmermans die samen met intriganten als EU-apologeet Verhofstadt, Jacques Monasch (PvdA Tweede Kamer) en schaliegas-sjaak Hans van Baalen (VVD EP) als geen andere heeft bijgedragen aan het uitbreken van die duizenden doden kostende gruwel die de oorlog daar is.
De EU die – en dat zal als TTIP de dagelijkse werkelijkheid wordt alleen nog maar erger worden – als strafkolonie dient voor de bewoners en nog meer dan nu reeds het geval is als roofstaat jegens de landen er omheen. Precies zoals die hysterische gek van een Sybrand Buma van het CDA wil.

Dat alles wil echter niet zeggen dat ik met anti-EU exponenten als het geteisem van GeenPeil met kinderbedreiger Jan Roos of pseudo-intellectueel Thierry Baudet (‘er bestaan geen onschuldige moslims’ volgens hem; net zoals er voor Heinrich Himmler geen ‘anständige Juden’ hoorden te zijn) in zee wil om mijn aversie jegens de EU te bevredigen of tot uitdrukking te brengen.
Wat denkt iemand in vredesnaam voor goeds te kunnen bereiken door zich te associëren met aantoonbaar mensenverachtend geteisem als die twee en hun vrienden?
Met nazi’s in zee gaan in de hoop kwaad te bestrijden is hetzelfde als ratten in je huis laten om te proberen een ongedierteplaag te bestrijden of gaten in een boot prikken op volle zee in de hoop dat ie niet zinkt.
Nu we het er toch over hebben: bombarderen in hun ‘eigen regio’ en vluchtelingen laten verzuipen is nog zo’n fraaie verdienste van dat ‘verbond van staten met gemeenschappelijke normen en waarden.’ Ik kots ervan.
De leiders van de Europese Unie, empathieloos, xenofoob, gefixeerd op het persoonlijke eigenbelang, intellectueel leeg en moreel failliet als ze zijn, zijn godverdomme nog niet eens in staat een paar duizend mensen die vluchten te redden van de dood maar ze hebben wel de pretentie de wereld te kunnen redden van een klimaatcatastrofe.
Maar goed, over GeenStijl: meedoen met de vertoning die door hen geëntameerd is, is ze moreel en politiek legitimeren. Daar pas ik voor.
Zeker als ik mijn kinderen en kleinkinderen wil kunnen uitleggen dat de ideeën van nazi’s als die Roos, Baudet, Burema en het overige GeenStijl-gajes geen ‘meningen’ zijn maar misdaden jegens alles wat menselijk is.
Tot slot: een Europese Unie die mensen als Dijsselbloem, Timmermans, Verhofstadt, Van Baalen en Monasch voor de rechter brengt wegens oorlogsmisdaden en banken ondergeschikt maakt aan het algemeen belang (opheffen is nog beter) is pas een EU waarvan ik wil overwegen of ik die zie zitten.