#OccupyIce: Burgerprotest neemt opnieuw hoge vlucht in VS

Sinds begin mei is de regering Trump overgeschakeld op een beleid van nultolerantie ten aanzien van wat ze “illegale migranten” noemt. Eén van de meest harteloze aspecten van dat beleid is ondertussen welbekend: de scheiding van kinderen en ouders wanneer ze de grens overkomen. Het leidde tot een golf van wereldwijde verontwaardiging. Maar in de VS werd die verontwaardiging doorheen de maand juni steeds meer omgezet in luidruchtig protest en bezettingen.

Vorig weekend vonden er in de VS op meer dan 750 plaatsen bijeenkomsten en betogingen plaats. Onmiddellijke aanleiding was het feit dat er nog steeds meer dan tweeduizend kinderen gescheiden zijn van hun ouders. Hereniging van gezinnen was dan ook de eis die het vaakst gehoord werd tijdens de vele betogingen.

Toch gaat dit protest over veel meer dan de eis dat kinderen opnieuw zouden herenigd worden met hun ouders. Vele Amerikanen zijn de draconische migratiepolitiek van Trump meer dan beu en hebben het gevoel dat ze niet langer aan de zijlijn kunnen toekijken.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be