NVU’er vecht royement door FvD aan

Constant Kusters in een net pak. Illustratie: Wikipedia

De afgelopen zaterdag door Baudet geroyeerde NVU’er Alexander Goossens verzet zich tegen zijn royement. In een tot het bestuur van de FvD gerichte brief stelt Goossens dat hij altijd open en eerlijk is geweest over zijn ‘anti-zionisme’ en zijn lidmaatschap van de nazistische NVU. Dat vormde volgens Goossens nooit een probleem. Integendeel, zijn hulp werd op prijs gesteld:

Ik heb zelf groen licht van jullie gehad om Constant Kusters te uit te nodigen voor het evenement in Badhoevedorp…..Uit eigen portemonnee heb ik de zaal geregeld in Badhoevedorp en de folders laten drukken. Wanneer jullie toch niets met mij van doen willen hebben, misschien een optie om dit dan terug te betalen? Het gaat om een bedrag van 480 EUR.

Volgens Goossens is hij bepaald niet de enige door Baudet met open armen ontvangen neo-nazi:

Nu de heksenjacht is geopend op NVU leden binnen FvD wil ik u vragen wie de volgende slachtoffers gaan worden: gaan voormalige leden van de CD, CP’86, NB, LPF of NSB ook allemaal geroyeerd worden?

Goossens wijt het conflict aan ‘de zionisten binnen de partij’:

De samenwerking ging goed totdat de zionisten binnen de partij zich niet meer lekker voelden door de discussies die gevoerd werden in de geheime faceboekgroep “FVD leden”. In mijn eigen optiek en uit eigen ervaring merk ik dat het “koosjerkartel” misschien veel groter is dan het partijkartel.

Het FvD zegt niet geweten te hebben van het dubbellidmaatschap, maar dat gelooft natuurlijk niemand. Tegenover The Post Online verklaarde Baudet vrijdag zelfs dat hij nog nooit van Constant Kusters had gehoord. Dat klopt niet, getuige een tv-uitzending van Powned uit 2015 waarin de FVD-voorman uitgebreid aan het woord komt over Kusters. Bij Kusters wekken de uitlatingen van Baudet vooral de lachlust op:

Zie je wel: Baudet liegt. Ik ken trouwens veel meer NVU-leden die tegelijkertijd ook lid zijn van het FVD of PVV. Zelf heb ik op Baudet gestemd, ik voel me ideologisch met hem verwant. We hebben voor de verkiezingen ook handtekeningen voor zijn partij verzameld. Of dat een vorm van samenwerking is? Zo zou je het kunnen zien.