Nu ook in NL: de Elizabeth Warren-hoax

Wilders’ hoax die Pechtold in diskrediet moest brengen ligt uiteraard nog vers in het geheugen. Het liet weer eens zien dat voor Wilders niets te ver gaat om zijn doel te bereiken. En of mensen het echt geloven of niet, het heeft toch wel zijn uitwerking: headlines gehaald en de racistische onderbuik van zijn aanhang weer even lekker gevoed. Ook in de Verenigde Staten kunnen ze er wat van: daar deelde ene Tom Correa, een zelfverklaarde patriot, ex-marinier en vooral hater van alles wat links is, op 8 januari een hoax over de bekende Democratische senator Elizabeth Warren. Zij zou vrij vertaald het volgende gezegd hebben:

Als vrouwen door Moslims verkracht moeten worden om onze tolerantie te bewijzen, dan moet dat maar. In dat geval, laten we blij zijn met Planned Parenthood.

Uiteraard bleek al snel dat er van deze uitspraak geen enkele bron te vinden is, noch van een uitspraak van Warren die er ook maar enigszins in de buurt komt. Alles komt gewoon uit de dikke duim van Correa, die overigens blijkens zijn facebook pagina vol van vertrouwen is voor wat betreft de volgens hem aanstaande burgeroorlog in de VS; de conservatieven hebben immers verreweg de meeste wapens. Op 10 januari was het nepbericht desondanks al 10.988 keer gedeeld.

De hoax wordt nu, zij het met een andere afbeelding, ook in Nederland verspreid, onder andere door (hoe kan het ook anders) PVV-aanhangers Love Gaia(@ElveTwelve) en Rolootje(@BakkerRoland). Net als hun gedroomde leider vinden ze het volkomen normaal om haat en leugens te verspreiden, maar beginnen ze waarschijnlijk als eerste te janken wanneer deze een keer kritisch bejegend wordt. Dan komt de kogel weer van links en wordt er gedemoniseerd.