NRA jankt want Biden wil ‘speeltjes’ afpakken

Het overleg tussen Biden en de wapenlobby verliep naar verluidt “open” en “vrijuit”, maar er zat weinig beweging in de standpunten van beide partijen. De NRA was ontgoocheld omdat het tijdens de ontmoeting niet ging over de bescherming van kinderen tegen gewapende aanvallers en beloofde verzet als de voorstellen naar het Congres zouden gaan.

Volgende week al concrete voorstellen

Na afloop schetste vicepresident Biden enkele krijtlijnen van de voorstellen die hij aan president Obama zal doen. Een verbod op de verkoop van semi-automatische aanvalswapens en ammunitie is er daar een van. Daarnaast zou iedereen die een wapen wil kopen, een achtergrondonderzoek moeten ondergaan en moeten databases van de overheid met gegevens over criminelen en wapengerelateerde feiten beter gecoördineerd moeten worden. (VRTnieuws)

Wapens hou je volgens de NRA alleen tegen met meer wapens. Ja logisch, NRA is onderdeel van de hele oorlogsindustrie; waar zo veel geld wordt verdiend, dat ik het niet kan begrijpen.

Obama en Biden zeggen in dit opzicht zinnige dingen, maar ja, zinnig is niet besteed aan de VS. Angst is een grote drijfveer daar. Dat ze zo hechten aan hun wapens laat zien dat het eigenlijk kleine kinderen zijn die bang zijn in het donker. En wapens lossen alles op. Tuurlijk!

Ik zie niet zo maar gebeuren dat de wapenwet in de VS aangepast gaat worden, daar is teveel geld mee gemoeid en te weinig gezond verstand.

Wat me ook opviel mbt dit bericht is dat er in Nederland zo’n kort stukje over werd geschreven, totaal niet belangrijk en in België wat meer achtergrondinformatie wordt gegeven. Journalistiek in Nederland.