NOS leeft mee met Blackwater-slachtoffers

“Vier terroristen van terreurbeweging Blackwater zijn in de VS wegens een door hen gepleegde massamoord in Bagdad waarbij veertien mensen zijn omgebracht, tot hoge straffen veroordeeld.”
Zo zou een berichtje op de site van de NOS hebben móeten luiden. Maar eerst even een paar maanden terug in de tijd.

Dit berichtte de NOS op 7 januari j.l. amper een half uur na de moordpartij op de redactie van Charlie Hebdo:

Bij een terreuraanslag op het hoofdkantoor van het satirische blad Charlie Hebdo zijn in Parijs 12 doden gevallen.

Bron

Dit berichtte de NOS vandaag over de terreurdaad en de Blackwater-daders van een moordpartij welke in 2007 in Bagdad plaatsvond:

Een voormalige beveiliger van het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Blackwater heeft levenslang gekregen voor een schietpartij in Irak waarbij veertien burgers omkwamen.

Bron

Bij het één is het ‘een schietpartij’ hetgeen, hoewel vreselijk, toch een andere lading heeft dan een half uur na het andere al roepen over ‘een terreuraanslag.’ Wat ook opvalt: uitgebreid wordt er stilgestaan bij het één over wat de daders dachten terwijl bij het andere geciteerd wordt wat volgens ooggetuigen is geroepen. Het ‘dachten’ impliceert een soort verontschuldiging, een soort aanvoeren van verzachtende omstandigheden, een soort overmacht dat leidde tot wat gewoon massamoord is. Gepleegd door terroristen die van mening waren dat ze ongestraft cowboytje konden spelen door met machinegeweren in het rond te schieten in wat ze met hun ingebakken racisme voor een apenland hielden.

Een land waarvan ze voor ze erheen gingen, waarschijnlijk nog nooit gehoord hadden, wisten waar het lag, laat staan dat ze ook maar een flauwe notie hadden van het volk en de cultuur aldaar. Maar denken? Dat hebben deze lui zeer zeker niet gedaan. Als ze dat wel hadden gedaan, waren ze niet als huurling voor de vette winsten van Dick Cheney’s Halliburton in Irak geweest. Hadden ze zich niet laten lenen voor dergelijke misdadige praktijken. Dan hadden die Blackwater-lui niet deelgenomen aan wat van meet af aan een misdadige oorlog was gebaseerd op leugens welke de NOS kritiekloos en klakkeloos mee heeft helpen verspreiden. Verder is het totaal niet belangrijk wat die Amerikaanse terroristen ‘dachten’ op het moment dat ze veertien onschuldige burgers vermoordden aangezien er niets is wat een dergelijke gruweldaad kan rechtvaardigen. Dan toch berichten over wat die lui al of niet ‘dachten’ riekt naar het vergoelijken van die misdaad.

Het lijkt me wel duidelijk: wat de NOS betreft zijn moslims binnen de kortste keren terroristen en Amerikaanse triggerhappy massamoordenaars zeven jaar na hun gruweldaden nog steeds mensen die ‘dachten’ en getroffen werden door een soort ‘overmacht.’ Eigenlijk waren zij de slachtoffers en niet die veertien vermoorde Iraakse burgers aldus de NOS. Van ‘het lessen trekken’ (zie bovenstaande link) is bij de NOS nog niet zo heel veel terechtgekomen als ik het bericht over die Blakwater-terroristen zo lees, of op me in laat werken hoe men bij die omroep 12 jaar na ‘Irak’ bericht over Oekraïne en MH 17. Daarom mijn voorstel: hef dat irritante en hoogst onwelriekende propaganda-bureau NOS op. Als ik voorgelogen en gemanipuleerd wil worden luister ik wel naar het Pentagon of Victoria Nuland zelf.

Over het uiterst gewelddadige Blackwater, waar onder andere Amnesty meerdere keren over aan de bel heeft getrokken, zelf: thans heet het Academi en er zijn berichten dat Monsanto graag gebruik maakt van dat bedrijf, alsook dat er Academi-terrori.. – pardon – medewerkers, in Oekraïne actief zijn. U mag zelf raden aan welke kant en ten bate van wie.
Hier en hier meer over dit onfrisse bedrijf waar de NOS zo vergoelijkend over spreekt.