Nog even over die dobbernegers

Ja, die van Annabel Nanninga.
Naar blijkt heeft de Italiaanse marine het schip dat gezonken is met 700-800 doden tot gevolg en dat op een diepte van 370 meter lag, weten te bergen. Waarop nu het langzame en zeer moeilijke proces van identificeren in werking kan gaan treden. Familie en vrienden krijgen dan, naar ik hoop, meer ruimte voor het rouwproces. Als de identificatie zelfs maar mogelijk ís.

“The April 18, 2015 wreck remains one of the deadliest on record, though the real number of drownings will never be known. On that night, the boat carrying between 700 and 800 migrants, most of them African, capsized as a civilian freighter approached.

Most passengers were locked below decks; only 28 survived.”

Bron

Dat menigeen binnen de PVV achterban deze doden toejuichte is voor iedereen die een beetje heeft opgelet volstrekt duidelijk. Ter herinnering toch even een greep van reacties bij het notoir racistische  ‘Steun de PVV’ op Facebook. Een Facebook pagina vol haat.

View post on imgur.com

Inderdaad, dezelfde PVV achterban die pleit voor de herinvoering van concentratiekampen. Dat “Hitler zijn werk had moeten afmaken” (al dan niet met moslims).
Diezelfde achterban waarvan er inmiddels een aantal in de gevangenis zitten wegens terrorisme.

Citaat rechter Geldermalsen: “Dit raakt de fundamenten van de rechtsstaat.”

Gezien de “veel te lage straffen ” zal het vast wel weer om een D66-rechter gaan. /sarcasme

Over die terroristen gesproken. Dit zijn een aantal reacties van diezelfde PVV achterban op de rellen te Geldermalsen.

View post on imgur.com

Walter schreef hier eerder al over.

Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling, gaf na die ramp aan dat die gruwelijke, door Nanninga bedachte, term inmiddels deel is geworden van het vocabulaire van hen waar zij mee te maken kreeg.

Dobbernegers, migrantenhinder, gelukszoekers. Dagelijks hoort Tineke Ceelen deze termen op straat, die slaan op de bootvluchtelingen die meer en meer hun heil in Europa zoeken. Haar nekharen gaan ervan overeind staan. ,,Alsof we het over een kakkerlakkenplaag hebben. Het gaat hier om mensen die vluchten voor oorlog en geweld en volgens internationale verdragen recht hebben op bescherming. Recht!” 
Bron.

En dan gaat het zeer waarschijnlijk om types zoals deze PVV-stemmer.

700-800 doden, Annabel. Mogen zij in vrede rusten.