Nog even een Van der Steurtje voor de zomervakantie

Aanstaande woensdag is het weer tijd voor het maandelijkse Van der Steurfuckup debat. Deze keer gaat het over de nòg verder gaande bemoeienis van deze steevast in VVD-huisstijl gestoken politicus met het proberen te verdoezelen van het op hùn beurt weer proberen te verdoezelen van de Teevendeal door Opstelten en Teeven zelf. Dit bleek uit de conceptbrief die Van der Steur voor Opstelten en Teeven heeft helpen opstellen

Van der Steur: “Ik ben een incompetent en volstrekt onbetrouwbaar bewindspersoon en wil u daar graag oprecht over inlichten zodat er geen enkele reden voor mij zal zijn om af te treden.”

Nou ja, dat heeft hij zo niet gezegd, maar daar kom het in elk debat met deze joviale corpsgehaktbal (en dan een debat op woensdag) toch wel weer op neer.

Dit heeft hij wel geschreven:

“Daar komt hoe dan ook gedonder van” en “Waarom dit niet verwijderen?” Dat waren twee van de opmerkingen die VVD-Kamerlid Ard van der Steur in mei 2014 schreef in de kantlijn van een conceptbrief van de toenmalige minister van Veiligheid en Justitie, zijn partijgenoot Ivo Opstelten. (nu.nl)

Gekker kan het gewoon niet worden natuurlijk, een kamerlid dat een bewindspersoon die hij dient te controleren eens even gaat helpen informatie achter te houden voor de Kamer. Om vervolgens zelf op precies de plek van die bewindspersoon terecht te komen.

Maar maakt u zich niet ongerust, de PvdA gaat ook nu weer een reden vinden om hun definitieve ondergang nog even uit te kunnen stellen, en beslist niet het minste risico lopen om dit kabinet nu al tot een einde te laten komen. Dus tenzij zelfs de VVD dit toch iets te corrupt wordt, gaat er weer helemaal niks gebeuren