NL2025: met oorlogsmisdadigers en racisten spruitjeslucht verspreiden

“Nederland” zo schrijft het vod van Philippe Remarque bijna juichend, “is weer een maatschappelijke beweging rijker.”
‘NL2025’ heet het en het is ‘een platform van kopstukken uit bedrijfsleven, cultuur, sport en wetenschap dat ideeën en mensen bijeen wil brengen voor een ‘een betere toekomst van Nederland’.
Ik ben eens gaan kijken op de website van die lui – zelf noemen ze zich in popiejopietaal ‘aanjagers’ – en ik weet niet of ik moet lachen of kwaad moet worden.
Allereerst is van die tachtig ‘aanjagers’ die ‘een betere toekomst voor Nederland willen’ het overgrote deel man en blank.
Een echte afspiegeling van de Nederlandse samenleving dus #NOT.

Een van de tamelijk opmerkelijke figuren die je er aantreft is wichelroedeloper en voormalig adviseur van Rita Verdonk, Adjiedj Bakas.
Hij vindt dat negers niet moeten klagen over het in Nederland ingebakken racisme, te lui om te werken als ze in zijn mensenverachtende optiek zijn:

2015-08-16 Adjiedj Bakas

Met zoiets dat op je site bovendien iets blaat over ‘Karma-kapitalisme’ en dat ook nog in een tijd dat gelukkig steeds meer mensen op zijn minst eraan twijfelen of dat hele kapitalisme wel zo’n goed idee is, maak je vast indruk.
Het stinkt naar spruitjes.

Daarnaast zien de we de directeur van de van overheidsgeld in leven gehouden witwasmachine voor fascistische ideeën De Balie Youri Albrecht bij het gezelschap.
Hij wil vast een betere toekomst voor Nederland waarin zeker ook plaats is voor islamofobie en de beoefenaars daarvan:

2015-02-15 Albrecht islamofobie

Misschien dat Albrecht voor zichzelf in een ‘betere toekomst’ een rol weggelegd ziet als een soort Max Blokzijl.

Verder zie ik Louise Gunning die als slippendraagster van het kapitaal in onderwijsland gedwongen was haar biezen te pakken.
Voormalig PvdA-fractievoorzitster in de Tweede Kamer Mariëtte Hamer is eveneens van de partij. Zij kreeg het idee destijds te gaan opmeten hoeveel Polen je kunt ophokken om de boze blanke PVV stemmende tokkies te plezieren. Dat zijn ten slotte de ‘bezorgde burgers wier zorgen je serieus moet nemen, die je erbij moet betrekken en voor wie je het allemaal doet’ nietwaar.
Ook wannabe Roma-deporteerster Mirjam Sterk is komen opdraven ten behoeve van ‘een betere toekomst van Nederland.’

Wie ook op die site voorkomt naast vertegenwoordigers van multinationals als DSM en Philips (die er alles aan zullen doen de gevestigde belangen van de plundereconomie te verdedigen), is VOC-verheerlijker (lees: ophemelaar van plundering, moord en slavernij) Jan Peter Balkenende.
Met hem begint de spruitjeslucht van de ‘nieuwe maatschappelijke beweging’ zich te vermengen met de lucht van welhaast ontelbaar veel lijken.
Als CDA-premier is Balkenende mede verantwoordelijk voor de dood van ruim anderhalf miljoen Iraakse en andere burgers plus alle overige ellende die daaruit is voortgevloeid, tot op de dag van vandaag voortduurt en slachtoffers maakt. Het einde van al die ellende is zelfs bij benadering nog niet eens in zicht.
De enige plaats waar hij hoort is voor een rechter om verantwoording af te leggen aan de nabestaanden van al die doden die mede door zijn toedoen zijn gevallen.
Hier trouwens hoe papa Bush nu lijkt te denken over wat zoonlief met steun van Balkenende heeft aangericht.

Dat ‘NL2025’ is dus een stel figuren dat pretendeert ‘een betere samenleving’ na te streven en het daarom blijkbaar nodig vindt zich in te laten met racisten en oorlogsmisdadigers.
Ik geloof niet dat normale mensen met een greintje moraal, empathie en historisch besef iets goeds hoeven te verwachten van die ‘nieuwe maatschappelijke beweging die Nederland rijker is.’
Je wilt als fatsoenlijk mens dood nog niet eens in de buurt van de meeste van die NL2025-lui gevonden worden.