Nieuwe extreemrechtse partij opgericht in Hongarije

In Hongarije is met veel vlagvertoon een nieuwe extreemrechtse partij opgericht.  Al teveel mensen waren niet aanwezig bij de oprichtingsbijeenkomst, maar dat werd meer dan goed gemaakt door de ruim aanwezige pers.

Tot nu toe konden fascisten zich prima vinden in het programma van Jobbik, maar die partij hoopt door Orbán uitgenodigd te worden voor een coalitie en beweegt zich wat naar het midden. Overigens is ‘midden’ in Hongarije een betrekkelijk begrip: naar Nederlandse normen ben je dan nog steeds knetterrechts.

De nieuwe partij heeft als naam Kracht en Vastberadenheid, dus dat belooft nog wat te worden. In elk geval doet deze nieuwe club geen enkele poging haar ware aard te verbergen, wat hen in positieve zin onderscheidt van iemand als Baudet. Zsolt Tyirityán, één van de partijleiders, spreekt openlijk over het veroveren van Lebensraum, de inferioriteit van niet-blanke rassen en de noodzaak de ‘zwakkeren’ op gezette tijden uit te roeien opdat de ‘sterken’ kunnen bloeien.

Voor premier Orbán en zijn offensief tegen links en joodse plutocraten Soros  heeft de nieuwe partij best wel sympathie, al gaat hij natuurlijk lang niet ver genoeg: “wij verklaren de oorlog aan het liberalisme. Dat zijn onze voornaamste vijanden en we zullen er alles aan doen de steun onder het publiek voor hun opvattingen te vernietigen…Deze mensen verliezen hun nationaliteit, hun rassenbewustzijn en spoedig hun seksuele identiteit. Zulke mensen moeten uit onze samenleving gegooid worden”.

Bron: de Guardian