Niets tegen crowdfunding maar….

De oplettende lezer die geen advertenties blokkeert zal het opgevallen zijn dat wij “iets” met Bol.com hebben.

Waarom? Vraagt u ons af.

Omdat het in het wereldwijde web houden van Krapuul geld kost. Wij hebben een prima host, maar die host ons niet gratis.

Redactie, schrijvers en gastschrijvers van Krapuul rekenen niets voor hun werkzaamheden en hun bijdragen. Idealen die in ere worden gehouden bestaan nog. Al zou je dat in het huidige tijdsgewricht niet meer hardop durven zeggen.

Wij zouden onze lezers wat nadrukkelijker om donaties kunnen vragen. Wij zouden er zelfs toe kunnen besluiten sommige artikelen alleen nog tegen betaling beschikbaar te stellen. Wij zouden zelfs kunnen crowdfunden, modern Nederlands voor bedelen.

Wij hebben unaniem besloten dat allemaal niet te doen. Wij hebben ook unaniem besloten om in een zo idealistisch mogelijk vorm deel te nemen aan de consumptiemaatschappij die wij, zo nu en dan, in woord en geschrift verfoeien.

Daarom hebben wij gekozen voor de commerciële samenwerking met de vrienden van Bol.com. Van elke aankoop, via de partnerlink gedaan, ontvangt Krapuul een kleine commissie en wij hopen dat dit genoeg zal zijn om de maandelijkse rekening die wij van onze host ontvangen te kunnen betalen.

Aangezien wij ook hebben besloten de ongebonden koers te behouden zien wij ons besluit als een noodzakelijk zijpad waarlangs wij leuke lijstjes plakken. Om de lezer te motiveren ons via dit zijpad te ondersteunen.

Het voltallige Krapuulteam verzekert u van zijn eeuwige dankbaarheid.