Niet agro-industrie maar gezinslandbouw voedt de wereld

Weer een super artikel op de site van De Wereld Morgen. Een site die alle steun verdient, zodat ze door kan blijven gaan, met het publiceren van artikelen die de moeite waard zijn, die werkelijk informatief zijn en het belang van de wereld boven dat van het kapitalistische eigen belang stelt.

Het volgende artikel maakt duidelijk dat de wereld alles behalve gediend is met de massale landbouwindustrie zoals wij die in het rijke deel van de wereld hebben ontwikkeld. Een industrie die alleen maar roofbouw op het milieu pleegt en ten kosten gaat van de meest kwetsbaren in deze wereld.

Familiale landbouw is goed voor 70 procent van het wereldwijd geproduceerde voedsel, stelt de VN-Voedsel- en Landbouworganisatie FAO. De FAO stelt deze vorm van kleinschalige landbouw centraal op Wereldvoedseldag, donderdag 16 oktober 2014.

Afrika
Vrouwen zijn de ruggengraat van de landbouw en spelen een cruciale rol in het voorzien van geschikt voedsel voor hun kinderen.

2014 is het Internationale Jaar van de Familiale Landbouw (IYFF). “Als we honger serieus willen bestrijden, moeten we familiale landbouw stimuleren als productiewijze en manier van leven. Het is veel meer dan alleen een vorm van landbouwproductie”, zegt Marcela Villareal, directeur van het FAO-bureau voor Partnerships, Advocacy and Capacity Development.

Volgens de VN-organisatie Food and Agriculture Organisation (FAO) kan familiale landbouw honger en armoede bestrijden en bijdragen aan gezonde voedselsystemen. Deze vorm van landbouw kan ook een rol spelen in milieubescherming en duurzaam gebruik van grondstoffen. Een officiële definitie van familiale landbouw bestaat niet. De term wordt soms gebruikt om kleine boeren aan te duiden. Bij familiale landbouw zijn gezinsleden eigenaar van het bedrijf. Zij krijgen meestal geen salaris voor hun werk.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be