Netanyahu wil nu Knessetlid Haneen Zoabi uit het parlement laten zetten

De verzoening tussen Israel en Turkije, zes jaar nadat Israel het Turkse schip Mavai Marmara dat de blokkade van Gaza wilde breken enterde en negen ongewapende Turken doodschoot (een tiende overleed een aantal jaren later aan zijn verwondingen), heeft woensdag een wonderlijk staartje gekregen. Dat gebeurde nadat het lid van de Knesset voor de Gezamenlijke (Arabische) Lijst, Haneen Zoabi, aan de Knesset vroeg om niet alleen excuses te maken aan Turkije, maar aan alle mensen die onder de Israelische actie geleden hebben, inclusief zijzelf.

Vanaf het spreekgestoelte van de Knesset zei ze: “”Ik stond hier zes jaar geleden. Sommigen van jullie herinneren zich de haat en vijandigheid ten aanzien van mij, en kijk waar we nu zijn. Excuses aan de families van diegenen die terroristen werden genoemd. De negen die werden gedood, het blijkt dat hun families moeten worden gecompenseerd.”
”Ik vraag een excuus voor alle politieke activisten aan boord van de Mavi Marmara en een excuus aan het lid van de Knesset Haneen Zoabi, voor zes jaar waarin stemming tegen haar werd gemaakt. Ik eis compensatie en ik zal het doneren aan de volgende flotilla. Zo lang als er een beleg is, zullen er meer flotilla’s moeten worden geregeld.” (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist