Netanyahu kan tevreden zijn, Clinton en Trump vertelden hem precies wat hij wilde horen

De Israelische premier Netanyahu, die nog in de Verenigde Staten was in verband met de rede die hij heeft gehouden voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, heeft zondag gesprekken gevoerd met zowel de Democratische als de Republikeinse presidentskandidaten. En voor wie het nog niet door had: beiden putten zich uit in uitingen van vergaande, vrijwel onvoorwaardelijke steun aan Israel. Netanyahu toonde zich zeer tevreden en bedankte beiden naderhand in verklaringen voor hun steun.

De Democratische kandidaat Hillary Clinton zei tijdens een gesprek in New York, dat zij, als ze president wordt, zich zal keren tegen ”welke poging dan ook van derde partijen om een oplossing op te leggen”, daarbij inbegrepen ”stappen die genomen zou kunnen worden door de Verenigde Naties”. In een communiqué achteraf, zei ze ook dat ze vóór een twee statenoplossing blijft die in rechtstreekse onderhandelingen van de twee partijen wordt bereikt. Ook beloofde ze dat ze zich krachtig zal blijven keren tegen pogingen Israel te delegitimeren, en tegen BDS (Boycott, Divestment and Sanctions).

De Republikeinse kandidaat Donald Trump vertelde Netanyahu dat hij, als hij gekozen wordt, eindelijk de uitspraak van het Congres dat Jeruzalem de ene, ongedeelde hoofdstad van Israel is, in praktijk zou brengen, zo meldden de Israelische kranten The Times of Israel en Haaretz.
Opeenvolgende regeringen hebben die tot nu toe altijd naast zich neer gelegd, omdat noch West Jeruzalem, noch Oost Jeruzalem, volkenrechtelijk Israelisch grondgebied zijn.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist