Netanyahu draait een 49 jaar oud tv-programma abrupt de nek om

Met een door tranen verstikte stem maakte omroepster Geula Even dinsdagavond bekend dat het programma Blik op het nieuws (Mabat LaHadashot) van de Israelische staatsomroep (Kanaal 1) nu ineens na 49 jaar zijn laatste uitzending had gemaakt. De staf wist dat overigens pas een paar uur, sommigen hadden nog niet eens kunnen worden bereikt. Staande, sommigen huilend, zongen de medewerkers ten afscheid het Israelische volkslied.
Waarom zo plotseling en dramatisch, vraag je je af. Het antwoord kan alleen gegeven worden door één man: premier Netanyahu. De premier, die de omroep naast zijn premierschap en ministerschap van Buitenlandse Zaken erbij doet, besloot dinsdag dat er hervormd moet worden. Hij besloot dat de plaats van ‘Mabat’ zal worden opgevuld door iets anders. Wat is nog niet bekend. De medewerkers van Mabat zeggen echter dat hij het programma gewoon te kritisch vond.
Het past in de opvattingen van Netanyahu die twee dagen geleden op zijn Facebookpagina ”een trumpje” deed door CNN en de New York time van leugens te betichten bij hun berichtgeving over het nieuwe program van Hamas. Ten onrechte overigens volgens de krant Haaretz.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist