Neofascisme als kenmerk van de participatiemaatschappij van de neoliberale VVD en Premier Rutte

Het streven van de huidige regering is zo klaar als een klontje geworden sinds de uitspraak “volstrekt normaal“ van onze Premier over de fractie ultrarechtse hooligans die de Tweede Kamer met hun xenofobe leuzen kwamen verpesten, waarmee Premier Rutte eigenlijk graag wou meeregeren. Helaas voor hem moest de PvdA de geliefde ultrarechtse hooligans noodgedwongen gaan vervangen.

Na dit startsignaal is het elkaar verdringen geworden op de Nederlandse politieke bühne – alle rechtse partijen strompelen over elkaar heen om de leugens van deze etnisch gerichte Hooligans Stichting over te nemen en zonodig er een schepje bovenop te gaan doen. De aanwezige linkse partijen stemmen zwijgend toe, net als bij elk xenofoob misdrijf.

Het effect ervan op onze samenleving is pervers asociaal, gericht op uiterste egotripperij en op volledige sociale afbraak van onze maatschappij, doch dit is allemaal wat we samen met elkaar willen, toch? Of tenminste dit is wat ze willen ons doen geloven door middel van verschillende peilingen.

Nederland en de Nederlandse burgers hebben voldoende kracht om dit ultrarechts neoliberaal gebeuren tegen te gaan en het streven naar een vredige maatschappij waarbij verschillende burgers vreedzaam naast elkaar willen en kunnen leven is er altijd aanwezig geweest. De eerste stap in de goede richting is de overweldigende neoliberale propaganda die ons door het buis of radio overspoelt uit te schakelen. Pas dan zal er enige rust komen.

Zoekt u maar liever op internet de nieuwe nieuwsbronnen – daar vindt u diverse informatie over allerlei onderwerpen.

Hierbij weiger ik te accepteren dat de huidige harde racistisch-xenofobe sfeer in Nederland, waarnaar zeer bewust en gericht jarenlang door PVV/Wilders, CDA, VVD gewerkt is, en die heden handig gebruikt wordt door bijvoorbeeld radiozenders als Radio 538 die onder een “geintje”-smoes bezig zijn in het openbaar tot het aanzetten van haat tegen de sociaal-maatschappelijke activist Quinsy Gario. Het personeel van dit radiostation is nu bewust op zoek naar de voorwaarden voor fysiek geweld en een mogelijke poging tot het fysiek vernietigen van Quinsy Gario.

Indien de programmamakers van Radio 538 over enige cognitieve conditie zouden beschikken, hadden ze zich gericht op de klootzakken die Quinsy Gario en zijn kompaan zwaar hebben mishandeld wegens het feit dat beiden een volledig normaal en toegestane leus op een t-shirt droegen – “Zwarte Piet is Racisme”.

Zwarte Piet is inderdaad Racisme.
Het is hoogste tijd dat we de ontkenningsfase gaan verlaten.

De handelingen van Radio 538 laten zien dat neofascisme heden in Nederland de harde realiteit is.

Tenslotte wens ik iedereen een Gelukkig Kerstfeest.