Nederlands politiek neoliberaal geprakt

Ik kan niet anders dan volledig met Jeroen van den Heuvel en Sjaak Scheele instemmen over de stelling dat in het huidige politieke klimaat de beste oplossing zou zijn dat alle politieke partijen in een enkele worden samengevoegd, omdat het anders sowieso geen reet uitmaakt voor wie je stemt.

De Nederlandse politieke bühne tegenwoordig vertoont gelijkenis met een geprakte maaltijd waarbij minuscuul verschillende deeltjes gemengd door elkaar liggen, doch het hoofdingrediënt waarmee het eten gemaakt is blijkt het sterk neoliberaal asociaal financieel-economisch beleid te zijn ten gunste van 1% of misschien 3% van de top.

Substantiële sociaal-economische veranderingen zouden enkel uit de hoek van partijen van het type Syriza (Griekenland), Podemos (Spanje), 5S (Italie) kunnen komen omdat ze degelijke economische, sociaal-maatschappelijke veranderingen nastreven.

Wat ultrarechtse partijen als de PVV en extreem-rechtse populisten als Wilders nastreven is zuiver etnisch gericht tegen specifieke delen van de bevolking (minderheden) en zou minimaal als stelselmatige politiek van pesten kunnen aangeduid worden.

(Met dank aan de 2e Kamer en het ontbreken van cordon-sanitaire in het assortiment van de plaatselijke winkel)