Nederlands Dirty little secret

De Amerikaan Roger Ross Williams maakt een documentaire over wat hij zo treffend noemt ‘Nederlands dirty little secret’.
En het gaat dan over (u raadt het vast al als u niet helemaal onder een steen geleefd hebt de afgelopen jaren) Zwarte Piet waarvan deze Oscar-winnaar zegt:

‘Ik vind het een beledigende karikatuur, die rechtstreeks verbonden is aan het koloniale verleden van Nederland – waar hier al amper over gesproken wordt. Maar het is met name zo schokkend omdat de rest van de wereld Nederland als progressief land ziet. Amerikanen die afbeeldingen van Zwarte Piet zien, zijn niet alleen in shock; ze geloven het ook niet. Vooral niet dat Zwarte Piet zo wijdverbreid is, dat dit één van de grootste nationale feesten is.

Bron.

Nou en wat krijg je dan? Dat er direct wel een of ander xenofoob jankclubje op staat en stampij er over begint te trappen.
In dit geval de demente en incontinente bejaarden die zich verenigd hebben in de Partij voor de Ouderen.
Fractievoorzitter Van Soest in de gemeenteraad van Amsterdam is helemaal klaar met de ‘anti-Zwarte Piet gekkies’ zoals ze die noemt.
Daarom stevige taal aan het adres van die gekkies en de gemeente Amsterdam voor het geval die medewerking zou overwegen te verlenen aan de documentaire van Williams:

‘Het wordt tijd dat we weer eens normaal gaan doen en de kinderen laten genieten van een prachtig kinderfeest.’

Bron.

Geweld en slavernij in verband met een kinderfeest brengen. Als dat niet getuigt van een hersenafwijking.
Daarna liet Van Soest door een mantelzorger haar vol gezeken luier verschonen.