Nederlander eischt ook in stiltecoupé vrijheid van meningsuiting

De NS staakt een proef met grotere, duidelijkere symbolen voor stiltecoupés. Uit nieuw onderzoek blijkt dat bijna alle treinreizigers zich er al bewust van zijn dat ze hun mond moeten houden in de coupés. Maar ze hebben er lak aan en praten gewoon door. (AD)

Het is wel typerend voor Nederland, ‘niemand vertelt mij wat te doen en als ik mijn muil open wil trekken dan doe ik dat’. Vijftien Miljoen Mensen en zo (je had de fortuynisering en verwildersing dus in 1996 al aan kunnen zien komen met dat ENORM IRRITANTE lied met domme en slecht geschreven tekst over losbrekende passies en zo).

Ebru Umar deed dat trouwens ook, haar muil opentrekken, en wil zich ook niet de wet laten voorschrijven, zoals Fluitsma en Van Tijn in dat ENORM IRRITANTE lied meldden. Alleen is dat nu waarschijnlijk toch wel wat er gaat gebeuren, dat haar een heel onaangename wet voorgeschreven gaat worden. Ik zeg niet dat het klopt wat de Turkse autoriteiten nu doen – die Erdoğan laat hele menigten in elkaar rossen als die iets vinden wat hem niet aanstaat en houdt net zo lang verkiezingen totdat hij wèl wint – maar qua persoonlijke ontwikkeling is dit misschien wel eens een nuttig lesje in en-nu-bek-houden-en-doen wat-je-gezegd-wordt-egocentrisch-kreng. En nu maar hopen dat Wilders eens een keer naar het verkeerde land op vakantie gaat.

Dat allemaal gezegd hebbende moeten die mensen die zo nodig ook tijdens hun treinreis menen te moeten werken eens leren gewoon uit het raam te kijken. Zo belangrijk is het nu ook weer niet hoor, wat je allemaal doet, en jullie jagen alleen maar de rest van de mensheid op met dat eeuwige gedram en die onuitstaanbare ijver.