Nederland zou VN Internationaal Tribunaal moeten afstoten wegens eigen ultrarechtse politiek

De mensenrechtenrapporteur van de VN Philip Alston is glashelder in zijn kritiek op het ultrarechtse neoliberale beleid dat de huidige neoliberale Nederlandse regering volgt: Nederland moet het VN-Tribunaal aan andere landen afstaan die zeker integere politiek volgen. Je mag niet over het geprivilegieerde recht beschikken om andere mensen oftewel landen te berechten indien je zelf niet integer bent en handelt.

Met andere woorden – de Nederlandse politiek is voor de VN niet meer betrouwbaar. Ten opzichte van de vluchtelingen c.q. buitenlanders komt het sterk overeen met de traditionele Pruisische politiek van begin vorige eeuw, toen de Duitse militairen aangesteld binnen het Turkse leger volledig op de hoogte waren van deze genocide (naar eigen woorden van Duitse Kanselier Gauck) op de Armeniërs en alles ervan wisten, dit stiekem goedkeurden en daarom bleven zwijgen. Daarom refereerde Hitler later in zijn gesprekken eraan dat dergelijke problemen al eerder opgelost werden.

Wat de Nederlandse politiek als doodnormaal beschouwt – volledig gebrek aan integriteit in de handelingen van onze politici die tevens dat droevige feit als deugd door macabere neoliberalen laten aanprijzen – kan de toets van de Europese beschaving niet doorstaan.

In democratische landen worden politici doorgaans afgerekend op hun woorden en schuiven zij dus niet zoals in Nederland na allerlei politieke sinecures gewoon door naar het volgende lucratieve lobby-baantje. De politiek is dus niet bedoeld zoals dat in ons land gebeurt – een onbenullig traject naar een lucratief baantje later. De democratie eist overal verantwoordelijkheid van de politieke leiders voor hun handelingen en beloften aan de kiezers. Indien ze hun beloften stelselmatig niet kunnen waarmaken dan zijn deze politici gewoon bezig de boel te bedriegen.

Het betreft een bloedserieuze zaak omdat er per slot van rekening doden vallen als gevolg, zoals er deze dagen menselijke lijken in het water komen te drijven. En daar komt voorlopig geen einde aan.