Nasleep aanval VS, met updates

Opdat we met zijn allen weer weten wat voor slager Assad is:

C80hQF8XoAA-WT2.jpg large

Update: ook de Syriërs zouden uren van tevoren al gewaarschuwd zijn voor de aanval:

– De Russische premier Medvedev slaat dreigende taal uit. Waarschijnlijk bedoeld voor de publieke tribune, maar dergelijke uitlatingen gaan soms een eigen leven leiden:

– Het Turkse regime heeft instemmend gereageerd op het bombardement. Tel Aviv was evenals Moskou van te voren op de hoogte gesteld.

– Rusland heeft inmiddels bevestigd dat het vooraf gewaarschuwd werd voor de aanval. De Russen beschikken over de mogelijkheid raketten te onderscheppen. De vraag is natuurlijk waarom ze daartoe geen poging ondernomen hebben.

– Beelden op de Syrische staatstelevisie van de getroffen luchtmachtbasis:

– De FSA zegt dat bij de aanval vijf Syrische militairen om het leven zijn gekomen. Volgens onbevestigde geruchten zou zich onder de doden een generaal bevinden. – Officiële reactie Free Syrian Army (FSA)

– De internationale alt-right (eufemisme voor fascisten) springt van de Trumptrein: C8y34OBVYAEJi_A.jpg large C8ypTCwVYAERyUC.jpg large C8yjwbbVwAAQWeY.jpg large – Rusland schort in reactie op de aanval met kruisraketten op de Syrische vliegbasis Shayrat een overeenkomst met de VS over de veiligheid van het luchtruim boven Syrië op.

– Trump verliest door zijn actie de steun van alt-right – Zowel Israël als Rusland zijn van te voren op de hoogte gesteld van de aanval met kruisraketten op de vliegbasis. Hierdoor kon de basis ontruimd worden.

– Er zouden zes doden gevallen zijn.