Naschrift bij ‘Een mededeling voor de ambassadeur van Saoedi-Arabië in Nederland’

Gisteren schreef ik dit stuk met een mededeling voor het Saoedische regime in Nederland vertegenwoordigd door ‘Zijne Excellentie de Buitengewoon en Gevolmachtigd Ambassadeur’ Abdulaziz Abdullah Abdulaziz Abohaimed.
Ik liet daarin blijken het Saoedische regime van tiran Salman net zo barbaars en bloeddorstig te vinden als de door het regime gefinancierde terreurbende IS.
Dat mag niet van diezelfde Salman en de zijnen die kennelijk in hun grootheidswaanzin tevens menen zo’n zeven miljard andere Aardbewoners de wet voor te kunnen schrijven door mensen te dreigen met vervolging en processen indien ze een dergelijke vergelijking maken.
Wel, Salman en zijn kliek kunnen het heen en weer krijgen: ik sta voor die vergelijking van zijn mensenverachtende regime met IS en het feit dat ze qua barbaarsheid niet voor elkaar onder doen.
En raad eens? Gelukkig zijn er meer die er zo over denken, getuige deze cartoon die ik vanmorgen aantrof:

De bloeddorstige  doodscultus van de vrienden van Willem Alexander en Ahmed Aboutaleb
De bloeddorstige doodscultus van de vrienden van Willem Alexander en Ahmed Aboutaleb

De cartoon verscheen in een tweet van journaliste Julia Carmel onder het aanhalen van een bericht in de Washington Post over dat voornemen tot het vervolgen van een ieder die Salman op de koninklijke teentjes trapt waarin de bewuste cartoon overigens niet is opgenomen.
Maar ik ben het van harte eens met de boodschap en de strekking van deze cartoon.
And so Mr. errandboy in the Netherlands on behalf of a bloodthirsty tyrant, here we go again:

De bloeddorstige  doodscultus van de vrienden van Willem Alexander en Ahmed Aboutaleb
De bloeddorstige doodscultus van de vrienden van Willem Alexander en Ahmed Aboutaleb