Na de VS roept ook de EU Israël op om het Bedoeïenendorp Susiya niet te slopen

De 28 ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie hebben een beroep gedaan op Israël om de plannen te laten varen om het Bedoeïenendorp Susiya in de heuvels van Zuid-Hebron te slopen en de inwoners te verplaatsen. Israël had de inwoners van Susiya vorige week laten weten dat dit zou gaan gebeuren na afloop van de maand Ramadan. De oproep werd gedaan in een communiqué na afloop van de maandelijkse vergadering van de ministers van de EU. Hun boodschap kwam slechts een paar dagen na een soortgelijke waarschuwing van het Amerikaanse miniserie van Buitenlandse Zaken.

De woordvoerder van dit ministerie, John Kirby, deed namelijk afgelopen donderdag namens zijn werkgevers “een krachtig beroep” op Israël om het plan Susiya te slopen te laten varen. ”Sloop van dit Palestijnse dorp of een deel ervan en het verjagen van de Palestijnen uit hun huizen is schadelijk en provocerend. Het zal gevolgen hebben die verder reiken dan de betrokken personen en hun families die worden uitgezet.”

In het communiqué van de ministers van de EU werden, behalve lovende woorden over het recente akkoord met Iran, en de oproep om Susiya te sparen, in het algemeen harde woorden (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist