Na de All EU need is love-demonstratie…

Het had iets feestelijks, de zon scheen en dat is op zich al het vermelden waard dezer dagen. Het leek wel bij afspraak (kan, de oproep is gedaan via Facebook) dat men songteksten of -titels had gebruikt waarbij You werd vervangen door het gelijkluidendende EU.
Zo’n veertigduizend demonstranten gisteren in Londen, voor de EU, niet het jasje-dasje-mantelpakjetype pro-Europeanen van vroeger, maar een zichtbare Doorsnee van De Bevolking. Op twitter werden de demonstranten volop voor antidemocraten uitgemaakt, want 52% heeft gelijk en dan moet 48% zijn bek houden.
Owen Jones hoopt op een nieuwe brede volksbeweging:

Commentaar van Zoe Gardner van Een Ander Europa Is Mogelijk na deze enorme demonstratie:

“Veel van de demonstranten hebben het parlement gevraagd het referendum als adviserend te beschouwen en tegen Brexit te stemmen.

We begrijpen deze gevoelens, maar we denken dat dit de verkeerde benadering zou zijn. Laten we in plaats hiervan – terwijl we doorgaan onze massabeweging op te bouwen – er op staan dat de voorwaarden voor het uittreden na de onderhandelingen worden voorgelegd aan het Britse volk in de vorm van een referendum, waarbij de keuze voor blijven moet zijn inbegrepen voor het geval zij de voorwaarden iet accepteren.

Vertrek heeft gewonnen dankzij een enorme hoeveelheid leugens. In plaats van Artikel 50 onmiddellijk in te zetten zou de nieuwe premier de voorwaarden tot uittreden informeel moeten bespreken.
Ze hebben geen plan. Ze moeten een plan ontwikkelen. En dan het Britse volk een echte keuze bieden.”

Bron: Another Europe.