Na de 566 huizen in Jeruzalem, gaat Israel ook 2.500 nieuwe huizen bouwen op de Westoever

Israel heeft dinsdag de planning en bouw goedgekeurd voor nog eens ruim 2.500 nieuwe woningen op de bezette westelijke Jordaanoever. Premier Netanyahu en minister van Defensie Avigdor Lieberman gaven hun goedkeuring aan de onmiddellijke bouw van 909 nieuwe woningen en de planning door de daarvoor bestaande commissies van nog eens 1,642 nieuw aan te besteden wooneenheden.
Volgens een persbericht van het Israelische ministerie van Defensie komen de meeste nieuwe woningen binnen de bestaande nederzettingenblokken. Zo komen er 100 in de nederzetting Beit El en andere in Migron. Een blik op de locaties verraadt echter, zo meldt de krant Haaretz, dat een deel van de huizen ook buiten deze blokken zal verrijzen.

Netanyahu gaf als commentaar ”We bouwen en we zullen blijven bouwen”. Lieberman zei: ”We keren terug naar een normaal leven in Judea en Samaria” (de termen van Israelisch rechts voor de Westoever).
Lieberman verwees daarmee kennelijk naar de situatie die aan het ontstaan is in Israel nu er in Washington een nieuwe president zit die niet tegen de nederzettingen is, en die een nieuwe ambassadeur in Israel heeft benoemd, David Friedman, die persoonlijk veel heeft bijgedragen aan de bouw van de nederzetting Beit El.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist