Na aantreden Trump heft Netanyahu de restricties op bouwen in Oost Jeruzalem op

De Israelische premier Benjamin Netanyahu heeft de leden van het Israelische veiligheidskabinet zondag meegedeeld dat hij heeft besloten alle restricties op te heffen op het bouwen in (Oost) Jeruzalem.
Het is het eerste teken dat Israel zijn politiek gaat richten naar de veranderde atmosfeer in de Verenigde Staten na het aantreden van de nieuwe president Donald Trump. Tot nu toe werden besluiten om te gaan bouwen in Israelische nederzettingen in Oost Jeruzalem nogal eens tegengehouden of vertraagd om geen grote frictie met de VS uit te lokken.

Het nieuwe beleid werd al meteen zondag zichtbaar met het goedkeuren van de bouw van 566 nieuwe woningen in de nederzettingen (wijken) bij Jeruzalem, Ramat Shlomo en Ramot. De goedkeuring van deze bouw werd twee weken geleden uitgesteld tot na de inhuldiging van president Trump. De Jeruzalem onderburgemeester Meir Turjeman bevestigde tegenover het persbureau AFP dat dit gebeurd was op verzoek van premier Netanyahu na het aannemen van de resolutie tegen de nederzettingen door de VN veiligheidsraad in december.

Netanyahu’s bekendmaking dat van nu af aan vrijelijk gebouwd mag worden in Oost-Jeruzalem was een belangrijke factor die ertoe bijdroeg dat een stemming over het annexeren van de grote nederzetting Maale Adumim bij Jeruzalem werd uitgesteld.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist