Moslims in India vaardigen fatwa uit tegen Islamitische Staat

1024px-Jama_Masjid_DelhiMeer dan 1050 islamitische geleerden in India hebben een fatwa tegen de terreurgroep IS uitgegeven. Ze stellen dat de handelingen en de acties van de Islamitische Staat tegen de basisprincipes van de islam indruisen. Dit is de eerste keer dat zo’n groot aantal religieuze leiders en imams een gezamenlijke fatwa hebben uitgegeven tegen de Islamitische Staat – ook bekend als Daesh – die een schrikbewind heeft ontketend in het Midden-Oosten en verantwoordelijk is voor het doden van duizenden onschuldige mensen.

“De islam schuwt geweld terwijl Daesh(IS) het cultiveert”, wordt in de fatwa gesteld.

Abdul Rehman Anjari, voorzitter van de Mumbai islamitische Defensie Cyber ​​Cell, verzamelde de afgelopen maanden de edicten van moslimgeleerden en leiders. Deze fatwa’s zijn in 15 delen, en kopieën werden naar de secretaris-generaal van de VN Ban Ki-moon en andere leiders gestuurd om de mening van de Indische moslims over te brengen.

Hij drong er bij de internationale gemeenschap op aan om onmiddellijk stappen te ondernemen om te voorkomen dat deze terreurgroep zijn klauwen in de Zuid-Aziatische regio kan zetten.

Anjari zei dat moefti’s en imams van alle secties en sekten van de islam de activiteiten van Daesh (IS) hebben veroordeeld en erkende het feit dat het imago van de islam is bezoedeld. De fatwa werd uitgegeven op een moment dat rapporten aangaven dat Daesh (IS) huurlingen proberen te rekruteren onder de Indiase jeugd.

(bron)