Monasch als buitenstaander: hoeveel gekker kan het worden

By Partij van de Arbeid - Flickr: 19. Jacques Monasch, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=20296542
Sjaak, bewerking van: Partij van de Arbeid – Monasch, CC BY 2.0,

En dan je partij “Nieuwe Wegen” noemen.

Gast, je bent een gevestigde PvdA-er die alleen de partij is uitgevlucht omdat ze je platte populisme daar niet moeten. En omdat je blijkbaar niet snapt wat interne partijdemocratie betekent.

Ga dan niet ineens lopen Geert Wildersen over ‘de gevestigde politieke orde’ omdat je nu eenmaal vindt dat racisme en xenofobie best begrijpelijk zijn…

Kijk, dat je concludeert dat er in Nederland nog stemmen te jatten zijn van de PVV (omdat die nu eenmaal economisch volkomen onbetrouwbaar en intens rechts zijn gebleken) en bij de SP (die blijkbaar voor jou nog niet genoeg blaten over De Nederlandse Arbeider) betekent nog niet dat je kwart eeuw activiteit voor de PvdA magischerwijs verdwijnt. Je bent een insider, je blijft een insider, ook al hebben mensen besloten dat ze liever je rug dan je rotkop zien.

Inzetten op enerzijds de door jou en je neoliberale vriendjes stukbezuinigde onderklassen, en anderzijds het rijzende tij van haat en xenofobie dat Europa overspoelt gaat je echt geen twintig (20!) fucking zetels opleveren, jij verwaand stuk vreten.

“Nederland heeft genoeg van het buitensluiten van de burger, zelfs na referenda, door de gevestigde politiek”
Yeah, right, Nederland. Het Nederland dat het verschil tussen “raadgevend” en “bindend” niet kent, misschien. Of het Nederland dat liever geen Syrische vluchteling in z’n dorp ziet. Ik heb nieuws voor je Sjaak: jouw Nederland is het mijne niet, en jouw valse volksheid is voor iedereen met ook maar twee hersencellen te doorzien.
Dat je poging tot een PVV-light mag stranden zoals je plannen om de PvdA te kapen, linkmiechel dat je d’r rondloopt.