Mogelijk verkeerde man gearresteerd na aanslag in Berlijn + aanvulling

De Duitse politie heeft na de aanslag in Berlijn mogelijk de verkeerde man opgepakt. Die Welt Online berichtte eerder vandaag al dat de gisteren gearresteerde Pakistaanse vluchteling weleens onschuldig zou kunnen zijn. De politie heeft bij monde van de Berlijnse commissaris Klaus Kandt inmiddels toegegeven allesbehalve overtuigd te zijn van de schuld van de Pakistaanse man. De man ontkent in alle toonaarden en liet zich gisteren zonder verzet te plegen arresteren, beiden nogal atypisch voor een jihadist.

Volgens ThyssenKrupp – het bedrijf waarvoor de chauffeur werkte – was de chauffeur eerder op de dag bij een warenhuis in Berlijn verschenen om daar zijn lading af te leveren. Omdat hij veel te vroeg was, werd hem gezegd op dinsdag terug te komen. De chauffeur zou al mopperend zijn vertrokken om ergens in de buurt een kebabje te kopen. Daarna werd er niets meer van hem gehoord.

Update: de Pakistaanse man wordt niet langer verdacht van betrokkenheid bij de aanslag en is inmiddels op vrije voeten gesteld