Mitch Henriquez overleed door eigen schuld

Toen ik las dat Mitch Henriquez zeer waarschijnlijk niet omkwam door een nekklem, maar door hartritmestoornissen moest ik even denken aan de agenten die Mitch de nekklem gaven. De agenten die nu weten dat als ze Mitch niet de nekklem hadden gegeven, Mitch voor hun ogen hadden zien neervallen en overlijden aan hartritmestoornissen. Wat zullen ze opgelucht zijn dat het aan het hart van Mitch lag.

Ik moet denken de aan mensen die iemand, om welke reden dan ook, hebben doodgereden. Die kunnen nu de overleden persoon laten onderzoeken om te controleren of ze hartritmestoornissen of een ander dodelijk iets hadden en dat men vast kan stellen dat het slachtoffer niet overleden is door de bestuurder van de auto maar door een ‘pre-existing condition,’ zoals de Amerikaanse verzekeraar dat zo mooi noemt.

‘Pre-existing condition’ houdt in dat een verzekeraar niet hoeft uit te keren omdat het slachtoffer/patient een ziekte had/heeft die hij had verzwegen voor de verzekeraar.

‘Pre-existing condition’ kan vanaf nu in Nederland worden toegepast worden op slachtoffers van agenten die een persoon met geweld uitschakelen. En als de persoon overlijdt zal men diep genoeg graven totdat men een afwijking vind als doodsoorzaak. Het geweld dat de agent heeft toegepast bagatelliseert. ‘Een gevalletje eigen schuld van het slachtoffer.’

En zeg nou zelf, iedereen heeft wel een vlekje nietwaar?

Ook gepubliceerd op het blog van Defrysk