Ministerie Volksgezondheid wilde AD censureren

Schrijnende gevallen zijn onzin volgens Rutte, dan wordt het pijnlijk als de vader van staatssecretaris van Rijn uit de doeken doet hoe de urine langs de benen van zijn moeder loopt.
Dus:

Het ministerie van Volksgezondheid heeft het AD gevraagd het interview met de vader van staatssecretaris Van Rijn in de krant van gisteren niet te publiceren. Dat heeft de hoofdredacteur van de krant, Christiaan Reusink, gezegd in het radioprogramma De Ochtend. “Ik werd zondagavond om 9 uur gebeld door een woordvoerder die mij verzocht het verhaal uit de krant te houden.”…
…De hoofdredacteur reageerde naar eigen zeggen verontwaardigd op het verzoek van het ministerie. “Toen heb ik gezegd: dat meen je niet. Dit is een verhaal dat verteld moet worden.”

Reusink zegt dat hij in de krant niet heeft vermeld dat het om de vader van Van Rijn ging, omdat hij in de veronderstelling was dat er in ruil daarvoor de volgende dag een interview met de staatssecretaris zou volgen. “Het was wel nieuwswaardig, maar op dat moment heb ik die keuze gemaakt en tegen de woordvoerder gezegd: geef ons het interview.”

(bron)

En als dat dus niet lukt dan mag de zoon alsnog de zaak proberen glad te strijken bij Pauw.