Minister Regev van Cultuur wekt de woede van de Israelische kunstwereld

De nog maar nauwelijks aangetreden Israelische minister van Cultuur en Sport, Miri Regev, is er in de kort tijd dat zij in functie is in geslaagd om het aan de stok te krijgen met vrijwel de hele ”culturele scene” van Israel.
Het begon ermee dat Regev, een hardliner die als parlementariër ooit de Afrikaanse vluchtelingen in Tel Aviv een ”kankergezwel” noemde en altijd de meest draconische anti-Palestijnse maatregelen voorstond, dreigde de subsidie stop te zetten van het Almina theater voor kinderen in Jaffa. De reden daarvan was dat de stichter ervan, de acteur Norman Issa, weigerde een rol die hij speelt bij het theater van Haifa, te spelen tijdens een voorstelling in een nederzetting op de Westoever.
Regev beweerde dat Issa, een Arabische acteur die met een Joodse vrouw is getrouwd, in tegenstelling tot haarzelf ”niet voor coexistentie” zou zijn. Daar kreeg ze felle kritiek op. Vervolgens gaf ze te kennen dat ze wat staatssubsidies betreft kan doen waar ze zin in heeft, omdat haar partij, de Likud, bij de verkiezingen 30 zetels had gewonnen, en ”links” (waarmee ze het ”Zionistische Kamp” van Herzog en Livni bedoelde) maar 20. ”Ik besluit wat de criteria zijn, ik kan besluiten welke instellingen geld krijgen of dat al het geld naar de periferie en naar Judea en Samaria gaat. De regering hoeft de cultuur niet te ondersteunen, zei de minister.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist