Milo Yiannopoulos in vrije val

De carrière van Breitbart-redacteur en haathoaxer  Milo Yiannopoulos is inmiddels in een vrije val beland. Nadat eergisteren op internet een video opdook waarop Milo een pleidooi voor pedofilie hield en tussen neus en lippen door meldde in het verleden deel te hebben genomen aan seksfeestjes waar jongens van hand tot hand gingen, bekoelde de liefde van Amerikaanse conservatieven voor de extreemrechtse internettrol razendsnel. Nadat – nou, vooruit – “fatsoenlijke conservatieven” zware druk op de organisatie hadden uitgeoefend, maakte Matt Schlapp van de American Conservative Union bekend dat Milo niet langer welkom was op het cryptofascistische haatfeestje CPAC:

Overigens had Schlapp eerder op de dag Milo nog fel verdedigd:

M.a.w: Milo is een stuk vuilnis, maar we kunnen hem gebruiken in de strijd tegen links. Zó rolt rechts, en niet alleen in de VS.

Later op de dag werd bekend dat ook uitgever Simon & Schuster Milo de tent uitschopte: de publicatie van zijn boek ‘Dangerous’ gaat niet door

Milo
Extreemrechtse glamourboy Milo in 2014

Op internet circuleren nu geruchten dat Breitbart op het punt zou staan Milo op straat te schoppen. Diverse medewerkers van het extreemrechtse blog zouden gedreigd hebben op te stappen indien Milo niet de zak krijgt: “Talking abut young boys and somehow seeking to ameliorate concerns over young boys’ relationships with older men…I’m pretty sure everyone in the company would vomit upon hearing these words,” the source continues. “What right-thinking person doesn’t feel sick to their stomach when hearing something like that?”.

Milo’s seksisme, racisme en transgenderhaat was voor die medewerkers blijkbaar geen probleem, maar pedofilie is een stap te ver. Ook zó rolt rechts.