Milo is blut (alweer)

De fascistische provocateur Milo Yiannopoulos zit financieel weer eens aan de grond. Op de messaging app Telegram beklaagde Milo zich uitgebreid over het onrecht dat hem aangedaan wordt en het gebrek aan steun dat hij ontvangt van nazi’s de alt-right de aanhang van Trump.

1568043423396-Screen-Shot-2019-09-09-at-110050-AM

Milo werd in 2016 van Twitter geschopt en in mei 2019 van Facebook. Dat kwam hard aan, want Milo en andere sterren aan het fascistische firmament zijn afhankelijk van sociale media voor het genereren van aandacht en de daaruit voortvloeiende lucratieve lezingen en optredens. Eerder was de extreemrechtse held al door Breitbart buiten de deur gezet, na een pleidooi vóór pedoseksualiteit te hebben gehouden.

Milo zegt met Telegram geen droog brood te kunnen verdienen. De app beschikt in de verste verte niet over het bereik van Twitter en Facebook. Ook het rechtse gab.ai, dat zichzelf graag mag presenteren als een alternatief voor Twitter, beschikt niet over het bereik van de concurrenten. Bovendien is Milo niet te spreken over de cliëntele van gab. Volgens hem bestaat die vooral uit ‘racistische pubers’.

1568043462960-Screen-Shot-2019-09-09-at-110124-AM

Voor de aanhang van Trump – zijn natuurlijke achterban –  koestert Milo inmiddels vooral minachting: “But holy fucking hell the base in America SUCKS. Frankly they deserve to lose their country and if by some miracle we manage to save it, it’ll be no thanks whatsoever to voters, readers, subscribers and ENTIRELY thanks to the few brave souls battling on the front lines, beyond all reason and hope”.

Bron: Vice