Militaire bestuur Westoever gaat vergunningen afgeven voor 906 woningen in nederzettingen

Illegale bouw in de nederzetting Beit El, dat wil zeggen: bouw die zelfs onder de Israëlische wet als illegaal wordt gezien. (Foto YNet, 2012)Het militaire ”Burgerbestuur” van de Westoever gaat morgen, donderdag, 906 nieuwe vergunningen afgeven voor woningen in bezet gebied, zo meldt de krant Haaretz. Deels gaat het om nieuwe woningen en deels om huizen die al eerder ”illegaal” zijn gebouwd en nu alsnog worden ingepast in bijgestelde plannen.

Het is de eerste keer onder de in maart aangetreden nieuwe regering-Netanyahu dat nieuwe bouwvergunningen in nederzettingen worden afgegegevn.Volgens Haaretz zijn de nieuwe bouwvergunningen deels een troostprijs van minister van Defensie Moshe Ya’alon, voor het feit dat twee gebouwen in de nederzetting Beit El moeten worden gesloopt omdat het hooggerechtshof had vastgesteld dat ze waren gebouwd op privé land van Palestijnen.

Beit El krijgt daarom 296 nieuwe woningen, op een terrein van de grenspolitie, dat zal worden ontruimd. De 296 zijn ook een compensatie voor de ontruiming van vijf andere woningen in Beit El, in de zogenoemde Ulpana-wijk, waarvan in een eerder stadium was vastgesteld dat ze op privé grond van Palestijnen staan.Andere cadeaus van het Burgerbestuur (de misleidende naam moet verhullen dat het gaat om de (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist