Mikis Theodorakis: “Wij hebben allemaal weer het hoofd gerezen”

200px-Mikis2004Mikis Theodorakis, de grote Griekse componist van 1000 liederen, van de muziek van de film ‘Zorba de Griek’ en van de Mauthausen-trilogie over de Duitse concentratiekampen, held van het verzet tegen het fascistisch kolonelsregime, schaart zich achter Tsipras en Varoufakis. “Wij hebben allemaal weer het hoofd gerezen”.

De Eurogroep en zijn voorzitter, de Nederlander, het zijn beelden die me pijn doen. Ik heb zo veel doorgemaakt, vanwege het noodlot dat ik als Griek geboren ben, een Griek die de grillen van de sterken moet ondergaan, die het hoofd moet buigen en zelfs moet leren om van hen te houden! Maar deze Nederlander met zijn brilletje heb ik nooit kunnen uitstaan, hoewel ik als klein kind al melk van Nestlé heb gedronken. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be