Mijn vraag aan Willem Alexander in z’n Gouden Koets: “Gozer… what de hell?” (met video)

Vorige week zaterdag demonstreerden zo’n vijftig mensen (op het hoogtepunt rond de honderd) tegen het gebruik van de Gouden Koets. Die moet met racistische panelen en al naar het museum. De sfeer was zeer strijdbaar en de sprekers maakten glashelder wat er mis is met die koets. Een van die sprekers was Stacey Esajas, een Nederlands staatsburger, motivator, artiest, host en onder andere presentatrice van de jongerendocumentaire “De slavernij voorbij”. Hier haar vlijmscherpe verhaal.

Ik heb een Nederlands paspoort, een HBO-diploma. Ik heb een legale baan, oftewel ik betaal belasting. Daarnaast zet ik mij productief in voor de maatschappij en toon burgerkracht. Ik heb kennis van de Nederlandse geschiedenis. Ik heb een mening en durf deze te uiten. Ik heb een empathisch vermogen, en ben voor een gelijkwaardige behandeling van mensen. Het is duidelijk: IK ben wat er mis is met Nederland. Althans, dat idee krijg ik soms bijna. Vragen… (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Doorbraak